לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אישה עם בעיה של נטיה הפוכה

שאלה:

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע למצב הזוגי שלי.
אני סובלת מנטיות הפוכות, האם אני צריכה עדיין להתחתן עם גבר? מיותר לציין שאני לא מצליחה להתעניין אישית בגברים, או לאהוב אותם, וקרבה פיזית שלהם מגעילה אותי.
השאלה האם זה בעצם חשוב או שזה רגש משני ביחס לחשיבות הנישואין.
שאלה שניה- האם יש איזו דרך יהודית להתמודד עם שברון לב? מה היחס של היהדות לעניין?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

במצב הזה ודאי שאסור לך להתחתן. כל בעל עתידי ממתין לאישה אוהבת וקרבה פיזית שאינה מעושה. זה נכון שחיי הנישואין כוללים עוד כמה דברים, אבל אין עתיד לנישואין ללא יחסי אישות תקינים. כך יצר בורא עולם בטבע הבריאה וכך גם המציאות מוכיחה לכן כל עוד שאת חשה שבאופן טבעי את אינך נמשכת לגברים כלל, ברור שאין טעם ואסור לך להתחתן.

לגבי שאלתך השניה, השאלה היא מדוע יש שברון לב, מדוע את בדכאון. אולי כדאי שתשתפי איש מקצוע כדי שיסייע לך ויתן לך כלים כיצד להתמודדד עם מצבים אלו.