שכר שבת בתשלום לחניון

שאלה:

האם מותר להשאיר רכב בחניון טווח ארוך בבן גוריון לשבת? הרי התשלום מתבצע לפי ימים ושעות. יוצא שמי משאיר עובר על לפני עיוור, כי הבעלים של החניון מקבלים שכר שבת.

תשובה:

שלום רב

כיון שהתשלום הוא על ימים רבים והשבת ביניהם אין בכך איסור, כיון שזה נשב שכר שבת בהבלעה. משום כך מותר גם לשהות במלון בשבת, כיון שהשכר אינו ניתן על השבת בלבד אלא כל משך האירוח, והשבת מובלעת. ראה משנה ברורה סי' שז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מבואר ברמ״א סי׳ ש״ו סעי׳ ד׳ שבאופן שהשכירות היא לימים נפרדים אין זה בגדר הבלעה.
    הרי מי ששוכר מקום בחניה יכול לחזור לפני שבת ואז התשלום יהיה בהתאם לפי ימים שהשתמש בחניה.
    ולא יעזור מה שכותב מ״ב בשם שבות יעקב כי הוא מדבר על מקרה שמסתמה לא יחזור באמצע שבוע ונוי שכיר חודש. אבל בנידון דידן בודאי יכול לחזור מתי שירצה כך הותנה מראש. וכולם מודים שזה שכירות לפי ימים
    ויותר גרוע זה שכירות לפי שעות! אני משתמש בחיניון שלהם בימי חול ויודע שהם מחשבים שעות.