ימי המבוכה

שאלה:

שלום
לאשה שאין וסת קבוע ויכולה לראות בטווח של 26עד 29 יום בערך האם חייבת לפרוש בכל הימים הללו או רק בשלוש העונות .לדוגמה אם פעם אחת הופיעה הוסת אחרי 29 יום ואח'כ אחרי 26 ואחכ אחרי27 יום.
כי יכול להוצר מצב של הפלגה של 29 יום ואז הוסת יגיע יותר מוקדם
ואז אפשר להכשל חלילה. תודה

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לפרוש, אבל ראוי לכתחילה לעשות בדיקה לפני תשמיש [אף שאינו חיוב מעיקר הדין]. אכן, כאשר יש שלושה ימים שתמיד האשה רואה באחד מהם,] ויש לפחות שלוש פעמים בשנה שהיא רואה בכל אחד מהם, יש שהחמירו בהם שלא לשמש בלי בדיקה, ולדעתם זה חיוב מעיקר הדין ולא רק חומרא כדלעיל, והם נקראים "ימי המבוכה" או ימים שהאשה נבוכה בהם. על קביעת ימי המבוכה כדאי להתייעץ עם רב כיון שיש בזה כמה שיטות.