הזרעה לגוף האישה בימי נידותה

שאלה:

שאלתי היא האם ניתן לבצע הזרעה מהבעל בימי הליבון של האשה- לפני שטבלה? זאת מכיוון שכנראה ימי הביוץ מגיעים בימי הליבון ואחרי שטובלת ימי הביוץ עוברים ולא מצליחים להיכנס להריון. האם הלכתית מותר לבצע הזרעה?

תודה,

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אין בזה בעיה הלכתית משום שאין כאן ביאה ולא קירוב בשר. אולם בכל זאת כתבו גדולי האחרונים שעדיף שלא לעשות זאת בימי נידותה. ראה שו"ת דברי מלכיאל ח"ד סי' קז, ושו"ת מהרש"ם ח"ג סי' רסח, ועוד אחרונים. אולם יש לדעת שגם יש בעיה עם הוצאת הזרע. היום כשעושים הפריה חוץ גופית עושים זאת דרך האישה, כלומר, הבעל משמש עם אשתו עם קונדום ובכך מוציא זרע. אבל באופן עצמאי זה מאד בעייתי. האגרות משה בכמה תשובות כותב שיש בזה איסור דאורייתא של לא תנאף אם הוא עושה זאת בידו, וברור שלא התירו מעולם איסורים אלו גם לצורך פריה ורביה. אמנם יש שחולקים עליו, כמו הגרש"ז אלא שגם הוא כתב שעושים זאת רק באופן שאין ברירה אחרת.

היום ניתן ע"י טיפול הורמנאלי פשוט לסדר מעט את ביום הביוץ כדי שיצא בימי טהרתה.