שני חוטי ציצית שנקרעו

שאלה:

שלום, ציצית שנקרעו שני חוטים משני צידיה- מכל צד חוט אחד, ובכל חוט נשאר כדי חצי עניבה (אם עניבה 4 ס"מ אז נשארו 2 ס"מ) או שבצד אחד נשאר 1 ס"מ ובשני 3 ס"מ, כך שביחד יש עניבה, האם היא כשרה (בלא להסתמך על השיטה שבודקים מהכנף, אלא לשיטה שבודקים מהגדיל)? לכאורה גם אם מדובר בחוט אחד, הרי יש בו כדי עניבה, וכשר לכל השיטות. מאידך לא מצאתי כך בפוסקים.

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה בסי' יב ס"ק ג הביא מדברי כמה פוסקים שנסתפקו בזה, ולדינא כתב שכיון שחוטי ציצית מצויים יש להחמיר ששני חלקי החוט אינם מצטרפים לשיעור זה.

ערב טוב ומבורך.