שליח ציבור במקום העבודה בשרוולים קצרים

שאלה:

שליח ציבור המתפלל תפילת מנחה במקום העבודה ויש לו חולצה עם שרוולים עד המרפק .
האם חייב לשים על עצמו גם טלית גדולה ?
הנני לציין שזה מניין של עובדים ובעלי בתים .

תשובה:

שלום רב.

יש מחלוקת האם בכל מקרה צריך לשים טלית אם הוא לובש חולצה קצרה. ויש אומרים שזה תלוי במנהג המקום, אם כולם נוהגים ללכת בשרוולים קצרים החזן יכול להתפלל כך.

מקורות:

כתב בשו"ע סי' נג סעי' יג: "והוא מי שבגדו קרוע וזרועותיו מגולים, לא ירד לפני התיבה". משמע שמנהג המקום היה שזרועותיו לא היו מגולים. ראה בשו”ת יחווה דעת חלק ד’ סימן ח’ שכתב שזה תלוי במנהג המקום. ובשו”ת ישכיל עבדי חלק ז’ סימן א’ ובישועות משה חלק ג’ סימן י”ג כתבו שבכל מקרה לא יתפלל החזן כך כיון שאין דרך לעמוד כך לפני גדולים.