קרא באמצע השבוע פרשת המן האם חייב לחזור שוב בשבת בקריאת בשנים מקרא

שאלה:

שלום וברכה!
אם אמרתי אתמול את פרשת המ שניים מקרא ואחד תרגום, אני יכול לדלג על הפסוקים הללו בקריאת שמו"ת הרגילה שלי, או שכיוון שאת ראשון שני וכו' לא אמרתי, צריך לומר שוב הכל לפי הסדר?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין נראה שאין בעיה לקרוא את שאר הפרשה שעדיין לא קראת בלי פרשת המן, שהרי פרשה זו עניינה בפני עצמה. ולכאורה אין דין שאסור לקרוא שנים מקרא ואחד תרגום למפרע כמו בקריאת שמע. אולם באליה רבה סי' רפה כתב: "הקפידו חכמים שאין לעבור בסוף הפרשה ואחר כך בתחילתה ואפילו פסוק המאוחר לקרוא אותו לפני המוקדם אינו יכול נראה שאין הענין משום הבנה בלבד אלא יש בו סוד".