לתרומות לחץ כאן

הכשרת טחול בהמה

שאלה:

בס"ד
באיזה דרך מכשירים טחול , כדי לבשל אותו בסיר כ"טחול ממולא " , האם דומה לכבד ולב או שאינו כן ?

תשובה:

שלום וברכה

הטחול דינו כמו כל בשר ואין לו את דיני הכבד, אלא שלפני המליחה וההכשרה יש להסיר ממנו את הקרומים והחלב וצריך לדעת לעשות זאת [כמובן בטחול בהמה מדובר].

מקורות:

שו"ע סי' עד סעי' א. במקרה שהטחול נצלה ללא ניקור ראה בבאר היטב שם שנחלקו הפוסקים אם הוא מותר בדיעבד.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל