בגדים חדשים בשנת אבל

שלום כבוד הרב,
אני בשנת אבל איך עלי לנהוג לגבי רכישה של בגדים חדשים נעלים וכדומה מה ההלכה אומרת
בברכה,
תשובה:

שלום רב

לגבי בגדים חדשים בשנת אבל, למנהג בני אשכנז כל בגד חשוב כמו חליפה וכדומה אסור לקנות, נעליים מותר לקנות. למנהג בני ספרד החמירו בזה רק בבגדים לבנים חדשים ולא בבגדי צבעונין.

במקום צורך גדול ניתן לקנות בגד ולתת לחבר שילבשנו יומים ואחר כך ללובשו, ראה דעת קדושים סי’ שפט ס”ק ג, ובבאר הגולה שם ס”ק יז.

בשורות טובות.