הבדלי כשרות בבשר

שלום לכבוד הרב, היום מישהו אמר לי שבגלל שאנחנו חיים בחו"ל ואנחנו ספרדים עדיף להימנע מאכילת בשר בגלל שהבשר שיש פה הוא בשר כשר גלאט אבל לא כשר בית יוסף. אז רציתי לשאול, האם יש הבדל בין בשר בית יוסף לבשר גלאט? או שבילבלו אותי, והאם כספרדי מותר לי לאכול בשר שהוא גלאט כשר ou?
והחבר שלי הסביר לי אם אני לא טועה שרב הסביר לו שהבדיקה של הריאות יותר עמוקה בבית יוסף לעומת גלאט?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אכן יש הבדל מאוד משמעותי בין גלאט לחלק בית יוסף, משום שלדעת הבית יוסף ומנהג הספרדים צריך ראות חלקות ללא סירכות. בכשרויות המהודרות מקפידים על כך גם לאשכנזים, כך שספרדי בארץ יכול לאכול בשר של שארית ישראל או העדה החרדית וכו', אבל כשרויות שאינם מהודרות מן הסתם לא מקפידים על חלק בית יוסף, ובכלל כיון שיש הרבה בעיות בשחיטת בשר יש לצרוך רק מכשרות מהודרת. תפנה לקהילה החרדית באזור מגוריכם ותשאל מה אוכלים התלמידי חכמים ואת זה תאכל גם אתה…

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני אבדוק מה אוכלים באזור תלמידי חכמים אבל אם נגיד כל מה שיש באזור פה זה רק ou גלאט. מה עליי לעשות?
    כי במדינה שבה אני נמצא יש רק סופר כשר אחד וזה מה שמוכרים שם? האם עליי להזמין בשר ממדינה אחרת?