להשיב חוב לנפטר

אני נהגתי לקנות מוצרים בהקפה ופעם בחודש שילמתי את החוב. פתאם בעל החנות נפטר ואני לא זוכרת כמה הייתי חייבת ואין לי קשר עם יורשים ואני לא יכולה לברר. מה לעשות ,החוב הזה מציק לי.

תשובה:

שלום רב,

את חייבת לחפש את היורשים ליצור איתם קשר, ולהגיע איתם להסכמה כמה לשלם. החוב שייך להם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קרה לי מקרה דומה.
    הבעיה שהם חושבים שאני חייב יותר ממה שאני חושב שאני חייב.
    כמה אני צריך לשלם כדי לא להיכנס לבעיה של גניבה?

  2. שלום וברכה,
    עליך להשיב ליורשים שיורשים לפי התורה. אם השאיר בנים ובנות, הבנים הם היורשים הבלעדיים, והחוב אמור להגיע לבנים. אם הנפטר השאיר צוואה שהבנות יחלקו בירושה, יש לחלק את החוב גם לבנות.
    אתה צריך לשלם כפי מה שידוע לך, הם לא יכולים להוציא ממך אם אתה סובר אחרת.