כיצד הגבאי מקנה לעניים מתנות לאביונים שקיבל לפני יום הפורים

עוד נתקשיתי במה שראיתי מובא בס' אורח צדקה בשם הגריש"א דגבאי צדקה שאוסף לפני פורים עבור אביונים ובדעתו להחזיק בידו הכסף עד פורים ובו ביום יזכה הכסף לאביונים וכתב שם דצריך לזכות הכסף ע"י אחר ולא מובן מהיכי תיתי לומר כן הרי כשבעה"ב אומר לשומר לזכות לאחרים מהני בלי אדם אחר בנתים וכמבואר בראשונים ב"ב פה. ויודיעני נא מר אם יש סמך לזה

תשובה:

שלום רב,

בפשטות אם לא אומרים בפירוש כלום, מעמדו של אותו גבאי הוא שליח עבור האנשים לתת את זה או לזכות את זה עבור העניים. א"כ שליח אינו יכול להיות גם המקנה וגם הקונה, כמבואר בסי' קפה סעי' ב'. אמנם אם יאמר בפירוש שהוא רק שומר על יום הפורים ואז הוא יעשה קנין עבור העניים, זה אפשרי, אבל כל עוד לא נאמר כך, המשמעות היא שאותו גבאי הוא שליח.