כיבוד אב משל אב – חייבים להוציא כסף לקיום מצות כיבוד אב?

האם הבנים חיבים לזון את אביהם ולהשיאו אשה ?

תשובה:

שלום רב

מצות כיבוד אב כידוע היא משל אב, כלומר הבנים צריכים לטרוח בכל צרכיו אך לא לפרנס אותו משלהם. אלא שמבחינת דיני הקדימה במצות הצדקה, הצדקה הטובה והחשובה ביותר היא שאם אין להורים כסף יתן להם הבן את צדקותיו, וכפי הכלל שהקרוב קודם במצות הצדקה, ואף כופין את הבן לקיום מצוה זו. אם אין לבן כדי פרנסת אביו, חייב הוא לזחר על הפתחים.

מקורות:

קידושין לב א, שו"ע יו"ד סי' רמ סעי' ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. להלכה פסק השו"ע שבכל מקרה אין הבן חייב לחזר על הפתחים. וכן בארו הב"ח והש"ך.
    חייב להשקיע בכיבוד פיזי של אביו עד כדי סיכון מקום עבודתו. [נחלקו הראשונים באיזו מידה]
    החזו"א החמיר שאם האב מחזר על הפתחים, לכ"ע תפקידו של הבן לחסוך ממנו את הטרחה הזו. אך זה נגד הב"ח והש"ך כפי שכתב בעצמו.