חלוקת ירושת הבן שנפטר בחיי אביו

שלום

כשאדם נפטר, ואחד מילדיו נפטר עוד בחייו,
מי יורש את חלקו? האלמנה (אשתו של הבן)? בניו (הנכדים) בנותיו (הנכדות)?

ומה קורה כאשר טרם הוצא צו ירושה לאחר פטירת אותו הבן? הבן שנפטר רשום כיורש? איך הנכדים ו/או האלמנה אמורים לקבל את הירושה של הסבא במקרה שכזה?
ובכלל, למי בית הדין או בית המשפט פונה במקרים כאלו שאחד היורשים בעצם נפטר?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אדם שנפטר בחיי אביו. לאחר פטירת אביו יורשי הבן יורשים את חלקו. (עפ"י דין תורה כמובן שהכוונה היא לבני הבן, וע"פ החוק גם אלמנתו). לכן ודאי בית הדין או בית המשפט אינם מוציאים צו ירושה עד להסכמת היורשים הנ"ל.