לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תיקון רווח גדול באמצע תיבה במזוזה

שלום רב
במזוזה אחת במילה ״אבותיכם״ יש ריווח בין ״ אבותי״ ל״כם״. ורואים כאילו יש 2 תיבות. אפשר לתקן המזוזה?
תודה. מימון.

תשובה:

שלום רב

אם הרווח גדול עד כדי שזה נראה כשתי תיבות המזוזה פסולה, אבל ניתן לתקן גם במזוזה ואין בעיה של "כסדרן", וזאת על ידי הוספת דיו כדי לעבות את רגלי האותיות.

מקורות:

ראה קסת הסופר סי' ט סעי' ו, דעת קדושים ס"ק כג ומקדש מעט ס"ק קג, ומשנה ברורה לב קיב על פי המגן אברהם. אמנם יש שהחמירו בזה, ראה שערי תשובה ס"ק יד מכמה פוסקים.