ברכות השחר למי שישן או לא ישן בתחילת הלילה

בוקר טוב
יש לי טיסה יום חמישי ב-6 בבוקר.אני צריך לצאת מהבית ב-2 . אני אתפלל במטוס אחרי הנץ החמה אבל מה עם הברכות השחר?
תודה

תשובה:

שלום רב

תוכל לומר ברכות השחר לפני התפילה, ברכות התורה תאמר קודם שהרי בודאי תרצה ללמוד משהו במהלך כל השעות האלו. וכיון שישנת בתחילת הלילה אתה יכול לברך ברכות התורה מחצות הלילה. אם לא ישנת בכלל בתחילת הלילה, וישנת ביום הקודם בצהריים תאמר ברכות התורה לאחר עלות השחר, ואם לא ישנת גם בצהריים יש לשמוע את הברכות מאדם אחר.

כמובן שאם לא ישנת בתחילת הלילה לא תוכל לברך אלו-הי נשמה והמעביר שינה בעצמך ועליך לשמוע ברכות אלו מאדם אחר. ויש שנהגו לשמוע את כל הברכות מאדם אחר.

כמו כן על נטילת ידים תאמר לפני התפילה לאחר הליכה לשירותים.

נסיעה טובה.