קריאת שם לילד ע"ש אדם שנפטר צעיר

אני ורעייתי מצפים בע"ה ללידת בננו, אבי ששמו יצחק ז"ל נפטר בקיצור ימים בגיל 53 אני מאוד הייתי רוצה לקרוא לילד על שם אבי ז"ל אבל קראתי שלא מומלץ לקרוא לילד שם על שם אדם שנפטר צעיר בקיצור ימים. האם תוכלו לעזור כיצד לנהוג.

תשובה:

שלום רב,

נוהגים שלא לקרוא ע”ש אדם שנפטר צעיר. אולם אם מוסיפים לו שם, זה נחשב לשינוי בשם ואין בעיה לקרוא לו כך.

שיהיה בהצלחה

מקורות:

ראה שו”ת אפרקסתא דעניא ח”א סי’ קא

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האגרות משה כותב שגיל כזה אם המוות לא היה טרגי אינו נחשב צעיר, והראיה שקוראים על שם ישעיה אף שנפטר בגיל 52, הכל תלוי בנסיבות המוות. ומכל מקום ככל שיש חשש יש להוסיף שם.