שאלה בעניין ירושה

שלום

זוג מבוגר שהלכו לעולמם, ויש להם בנים ובנות.
אחד הבנים נפטר בחייהם, והשאיר אחריו אישה וילדים.
מה הדין לגבי הירושה של הזוג?
האם הבן שנפטר הוא בעצם יורש כמו כל שאר האחים?
מי אמור לקבל את הירושה של הבן שנפטר? אשתו האלמנה ? הנכדים?
ולגבי הנכדים, האם מדין תורה רק הנכדים יורשים ולא הנכדות (כמו אצל בנים ובנות)?
ובכדי להוציא צו ירושה מבית הדין, ממי נדרש חתימה? מהבנים והבנות כמובן, אבל כשבן אחד נפטר, האם נדרשת חתימה מישהו במקומו (למשל אשתו או הנכדים)?

תודה

תשובה:

שלום רב,

על פי דין התורה אם הבן נפטר בחיי אביו, הוא ילדיו יורשים את חלקו בירושה. כלומר, הבנים שלו, ואם אין לו בנים, הבנות יורשות. שו"ע חו"מ סי' רעו סעי' א.

בבתי הדין הרבני צריכים לחתום על מי שהוא בר ירושה על פי החוק. כלומר, גם אשתו של הבן וגם בנותיו יקראו לחתום.