ויכוח בין הבנים היכן לקבור את האב

שלום כבוד הרב
אבינו בן 88 חולה אונקולוגי לצערנו אלו ימיו האחרונים

אנחנו חמש בנות לאבינו מנישואיו הראשונים
יש לנו אח לך למחצה צעיר מאיתנו מנישואיו השניים
האם לאח יש זכויות בירושה יותר מלנו הבנות הגדולות?
הואם יש לאח זכות לקבוע את מקום הקבורה
אנחנו גרים בערים שונות ורחוקים ממקום מגורי האב כשעתיים נסיעה.
האב אמנם הביע רצונו להיקבר לידנו הבנות אבל אנחנו נקלענו למאבק בעניין.

מודה לכם מאוד

תשובה:

שלום רב,

לגבי הירושה כידוע עפ"י ההלכה הבנים יורשים והבנות אינם יורשות במקרה שיש בנים. אלא אם כן, הנפטר הניח צוואה כדת וכדין. אולם אם לא השאיר צוואה עפ"י הדין כאמור הבן יורש, ויש אומרים שהבנות יכולות לדרוש משהו תמורת חתימתם על מסמכי הירושה. (שהרי חוקית הבן אינו יכול לממש את הירושה ללא חתימתם על ויתור, ועל חתימה זו יש אומרים שהוא יכול לדרוש כסף.

לגבי מקום הקבורה. בזה אני לא רואה עדיפות שיש לבן על פני הבנות. אין זה דין ירושה, אלא חובת היורשים. ובכל מקרה מאחר שהאבא גילה דעתו את רצונו להקבר בסמוך לבנות, א"כ יש לבצע את מה שהוא רוצה. כך גם מופיע בפרשת השבוע, שיעקב אבינו ביקש ביוסף אל נא תקברני במצרים אלא בקברי אשר כריתי לי.