ברכות התורה למי שקם באמצע הלילה

שלום רב.
שמעתי שיש בעיה לישון עם גרבים בלילה רצית לדעת עם יש מקור לזה ועם זה חובה.

אדם שנרדם בערב והתעורר בלילה ורוצה ללמוד תורה צריך לברך את שלושת הברכות של התורה או מספיק באחת מהן?

תשובה:

שלום רב

כתוב שהישן עם נעליים טועם טעם מיתה, על גרביים לא שמעתי, אבל סתם כדאי נראה לי לאוורר את הרגלים מבחינה רפואית..

בכל האופנים שצריך לברך ברכות התורה ודאי צריך לברך הכל כפי הנוסח הנדרש, על ברכת התורה למי שישן בתחילת הלילה ראה כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לכבוד הרב
    1 האם שינה עם נעלים זה איסור מוחלט או משהו סגולי שלא כדאי פשוט
    2 האם גם כפכף או סנדל בכלל נעלים
    3 האם יש הבדל בין שינה ביום או בלילה
    וכן בין אשה לגבר?
    תודה רבה ומועדים לשמחה?