שכר של בעל תוקע שלא הצליח לתקוע

בס"ד,
מעשה בציבור ששכרו בעל תוקע לראש השנה, קבעו לו שכר, ולא הצליח לתקוע ולו תקיעה אחת.
לבסוף קם אחד המתפללים , תקע כהלכה, והוציא את הרבים ידי חובה.
במוצאי יום טוב, דרש בעל התוקע את שכרו , בטענה שאין משלמים עבור עצם מצוות התקיעות ( יעוין באו"ח סימן ש"ו , ס"ה ) , אי אם על אותם הכנות ואימונים שאותם עשה בנאמנות.
האם צריך לקבל שכרו אף שלא הצליח לתקוע ?

תשובה:

שלום רב,

לא מגיע לו שכר כיוון שמשלמים רק על הכנות כאלה שבעקבתם הוא יתקע וכן בכל מלמד תורה לילדים שמשלמים לו שכר שימור אם הוא לא ילמד לא מגיע לו שכר גם על השימור ועיין נתיבות שלד א