ברית מילה לתינוק עם מעט ערלה

שלום הרב יש ילד שנולד חצי מהול והיה צריך לחכות כמעט שנה כדי למול אותו בבית החולים מי שיעשה הברית הוא רופא לא יהודי ולא מרשה שהמוהל יכנס.
אז אנחנו נעשה הטפת דם עם מוהל יהודי שבועים אחרי זה ככה אמרו הרופאים לא לעשות מי אחרי צריך לחכות.
רציתי לדעת מתי לברך ברכה שהחיינו האם בבית חולים. או בזמן הטפת דם.
ומתי לעשות הזוהר בלילה האם ערב הבית חולים או ערב הטפת דם. תודה.

תשובה:

שלום רב

כל העסק הזה נראה לי תמוה, יש להתייעץ עם מוהל מומחה מהשורה הראשונה, שייעץ לכם אם אכן לא ניתן לערוך ברית מילה, אני מעולם לא שמעתי כזה דבר… אמת שצריך מוהל מאוד מומחה אבל לוותר על הברית לגוי לעשות זאת, שהמילה שלו אינה נחשבת לכלום, לא נשמע לי.

בכל מקרה גם אם צריך רופא, תקחו רופא פרטי יהודי שומר מצוות ותקיימו מצות מילה, למה לתת לגוי??