מניעת הריון לאחר החתונה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת אם יש היתר לזוג שהתחתן למנוע היריון במשך שלושה חודשים מיום החופה?

או שאסור משום קיום מצוות "פרו ורבו" שחייבת להתקיים כבר ביום החופה ולא לאחר מכן?

תודה מראש,
חג שמח ושבוע טוב.

תשובה:

שלום רב,

ללא סיבה ודאי שאסור למנוע. בשו"ע אבה"ע סי' עו מבואר שעד שלא קיימו מצוות פריה ורביה אדם חייב להשתדל בכל עת. כלומר, בכל זמן "עונה" שיש לו חובת עונה, יש לו גם חובה מצד פריה ורביה, לכן גם אם האישה מחולת על מצוות עונה, הוא חייב מצד חיוב פריה ורביה.