ברכה על נטילת ידים למי שהיה ער בלילה

בס"ד,
אברך הלומד בכולל לילה , שישן שנת קבע ביום בת כ-4 שעות, ובלילה "מניח את הראש על השולחן " במשך כשעה כדי לרענן את המחשבה ללמוד תורה , האם יכול לברך על נטילת ידיים בסמוך תפילת שחרית ?

תשובה:

שלום רב

גם מי שהיה ער בלילה לגמרי יוכל לפני התפילה בבוקר ללכת לשירותים ואחר כך יברך על הנטילה, ראה ביאור הלכה בתחילת סי' ד, משום שבאופן זה הוא חייב לכל הדעות, לדעת הרשב"א שהטעם משום בריה חדשה גם מי שלא ישן מברך, ולדעת הרא"ש שהטעם הוא משום נקיות, הרי הלך לשירותים.