כיצד היתר עיסקא מתיר להלוות בריבית

מה התנאים בהיתר עסקה שמותר להלוואות כסף בריבית?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

המלווה לפי היתר עיסקא, אינו נחשב למלווה אלא למשקיע. בעיקרון הוא היה אמור לקבל תוספת אחוזים רק מתוך רווחים שיהיו בפועל, אלא שמחייבים את הלווה להוכיח שהפסיד או שלא הרוויח ומערימים עליו קשיים להוכיח זאת (קשיים המותרים לפי ההלכה), עד שברוב רובם של המקרים הלווה ישלם אם האחוזים שסיכמו גם במקרה שהפסיד או שלא הרוויח.

ישנם הרבה תנאים הכרחיים בהיתר עיסקא, ככל שישנה שאלה מסוימת, נא לפרט.