מתי משנים את השם

שלום. רציתי לדעת מה זה אומר לשנות את השם מבחינת הדת או גורם אחר שמשפיע על על כך בנושא? יש עניין מגדרי בנושא? האם מותר או לא ולמה, איזה נימוק יכול להוות סיבה טובה לשינוי שם?
כל דבר אחר שיכולים לספר לי על זה אשמח מאוד לשמוע.

תשובה:

שלום רב,

במקורות מופיע שינוי שם לצורך שינוי המזל, והדוגמא שהובאה האפשרות הזו, היא בעת צרה אם אדם חולה וכד', שאחד הדברים שהוא יכול לעשות הוא לשנות את שמו, ובכך לנסות לשנות את מזלו. אבל זה מוזכר לאחר שיפשפש במעשיו ויקבל על עצמו להתחזק בתורה ומצוות, כך שהריצה לשנות את השם בכל הזדמנות.. אינה מגובה במקורות…