האם ראוי להתפלל שיקיים מצוות פריה ורביה

שלום כבוד הרב
האם מותר להתפלל עבור המין הרצוי כדי לקיים מצווה "פרו ורבו"? כלומר אם לבני הזוג יש בן – האם מותר להתפלל שיהיה להם בת ולהפך? שני בני הזוג הם לא צעירים ולכן מאוד ייתכן שזה יהיה להם הילד האחרון.
האם יש הבדל מתי להתפלל (אם מותר) – לפני הכניסה להריון או אחרי?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט ראוי להתפלל למי שלא קיים עדיין מצוות פריה ורביה שיקיים את המצווה ותלד אשתו את המין השני. כך מצינו בלאה שהתפללה שתלד נקבה, ושם היה לה צורך שלא תהא רחל כאחת השפחות, ואם כן ודאי שלצורך מצוות פרו ורבו גם ניתן להתפלל שתלד נקבה.

לשאלתך מתי ראוי להתפלל. ודאי שלפני ההיריון. אולם לאחר ההיריון עד ארבעים יום להיריון. ראה בגמרא בברכות ס,א שם מבואר לפי תירוץ אחד בגמרא שעדיין ניתן להתפלל שיהיה בן או בת.