סדרי קדימה בחיוב בטלפון בשבת

מי שצריך להתקשר עם רופא בשבת על הטל' [במצב פיקוח נפש], ויש לו ב' אפשריות, א', להשתמש עם טל' שמוכן שם מספר הרופא בזכרון, ואין צריך ללחוץ אלא ב' כפתורים, אבל יש בו מסך וגם אור. וב', להשתמש עם טל' שאין בו כח זכרון, וצריך ללחוץ לכל מספרי הטל', אבל אין בו מסך וגם אור. איזה מאופנים יותר עדיפא.

תשובה:

שלום רב

לכאורה המודד הוא כמה שפחות הקשות [האור והכתיבה הן דרבנן כיון שמדובר בלד ובכתיבה שאינה מתקיימת]. בכל מקרה יש לעשות זאת במידת האפשר בשינוי, בגב היד וכדומה, ראה שמירת שבת כהלכתה לב מ.