הזק ריח לשכנים מתנור קמין

לכבוד הרבנים
אני גר במושב בבית במגרש פרטי.
התקנתי תנור חימום "קמין" שמדליקים עצים בתנור והבית מתחמם.
התנור איכותי תיקני אטום ובטיחותי.
לאחד מהשכנים הריח שנפלט מהתנור מפריע.
עד כמה אני צריך להתחשב בטענת השכן לא להשתמש בתנור {שעלה לי ממון רב בגלל שלמשפחתנו קשה לסבול חימום של מזגן בחורף}
בברכה ובתודה
ברצוני להעיר:
1- יש עוד בתים במושב שיש להם תנור דומה.
2- אנו גרים במושב שיש בו פרות וכו'
3- הריח בד"כ זמני בשעת הדלקה או כיבוי כשאין רוח, לזמן מוגבל

תשובה:

שלום רב,

אם יש ארובה תקינה העשן לא אמור להיות מורגש כל כך. ומאחר שזה דרך השימוש של כל אדם, כבר מבואר בחזון איש (חו"מ סימן יג ס"ק יא) שאינו בכלל נזקי שכנים. בנוסף, אם לבני אדם רגילים זה לא אמור להפריע אין חיוב הרחקה אלא אם כן מדובר בשכן חולה. נקודה נוספת יש להוסיף, בתנור  שאינו דולק רוב היום יש מחלוקת בפוסקים אם יש צורך בהרחקה, ודעת התרומת הדשן שאין צריך להרחיק וכך גם פסק הרמ"א, ומאחר שיש ספק לא ניתן לחייב את בעל התנור להרחיק את נזקו. (כמבואר ברעק"א  בקונטרס הרחקת נזיקין).