דיבור שבקדושה בין תפילין של יד לשל ראש / פסוקים לאחר נטילת ידים

1-האם ניתן לומר תוך כדי הנחת תפילין תהילים או שזה הפסק?2-מה המקור לאמירת פס' פותח את ידך קודם שמברכים ברכת המוציא?3-איזה חלק בבהמה הוא כרבים?

תשובה:

שלום רב

  1. אסור לומר שום דבר ואפילו דבר שבקדושה בין תפילה של יד לתפילה של ראש, ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' כה סעי' ט.
  2. הפסוקים שאומרים לאחר נטילת ידים, שאו ידיכם וכו' מקורם בשל"ה שער האותיות אות ק', אך יש שפקפקו וסברו שזה הפסק, ראה נימוקי או"ח סי' קנח, וראה ס' מעשה רב שהגר"א היה נמנע מלאומרם.
  3. קרביים זה המעיים.