אמה על אמה זכר לחורבן הבית

בשעה טובה קנינו בית. תקנת חכמים כשבונה/קונה בית, להשאיר אמה על אמה בלתי מסוידת מול הפתח זכר לחורבן הבית. שאלות:
1. אשתי מעוניינת שבמקום חצי מטר על חצי מטר, לעשות זאת על שטח גדול יותר בקיר. האם זה בסדר?
2. בבית שקנינו, הקיר מול הפתח כבר צבוע. אשתי מעוניינת לגרד את שכבת הצבע ולעשות טיח אפור חדש שכמובן לא נסייד ולא נצבע אותו. האם זה בסדר?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

1. אפשר גם לעשות על שטח גדול יותר, ובלבד שזה יראה זכר לחורבן ולא משהו אחר…

2. אפשר לעשות את זה שהרי אתם מניחים קטע בצבע שאינו מסוייד.