כיסוי פח על האש האם נחשב גרופה וקטומה?

יש לי פה גז שמכנים איתו את אוכל אני רוצה להשתמש לפלטה לשבת להניח עליו ברזל מרובע גדול
האם אני חייב לכסות את ההמפסקים של האש אני מתכון על מה שמגדיל את האש או מוריד או אותה או סוגר שני עיגולים כאלה או זה רק הידור

תשובה:

שלום רב

אם אתה מכסה את מקור החום עצמו, שיפחית את החום מעבר למה שרגילים כדי לבשל, מעיקר הדין די בכך ולא חייבים לכסות גם את הכפתורים, זו כבר אש קטומה, אבל רבים נהגו להחמיר ולכסות להידור. עיקר הסיבה לחומרא זו, היא משום שלדעת החזון איש לא די בכיסוי האש בפח כדי להחשיבה לגרופה וקטומה.

מקורות:

הפשטות על פי הראשונים [מרדכי הובא בשו"ע רנג ג] שדי בכיסוי האש בפח, וראה כף החיים שם ס"ק יא, אגרות משה או"ח א צג ושבט הלוי א צא. וכן המנהג. אולם החון איש בסי' לז ס"ק יא החמיר וכדי לחוש לדבריו נהגו כן לכסות את הכפתורים כך היא נחשבת טוח בטיט.