קנה ספר במכירה של פגומים ומצא ספר עם שם פרטי

בשבוע שעבר, קניתי במוסד הרב קוק [במכירת העודפים ופגומים] ספר, ורק לאחר הקנייה ראיתי שיש עליו חותמת של אדם פרטי.
מבירור שערכתי, עלה כי בעל החותמת הוא לא אחר מאשר בנו של האדמו"ר מ… שליט"א.

והשאלה:
א. האם עלי להחזיר את הספר על סמך החתימה [הבנתי שבחסידות יש כאלו שמוכנים לשלם הרבה ע"ז].
ב. האם הבנש"ק חייב להחזיר לי את הוצאותי.
ג. אם הוא חייב לשלם לי- השאלה, כמה- אני קניתי כעודפים וכו' במחיר זול, אבל מצבו של הספר היה חדש, וככזה הוא עולה יותר.
ד. האם יש לי זכות לתבוע את מוסד הר"ק על מקח טעות. שהרי מכרו ספר שאינו שייך להם.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

החתימה לא מוכיחה שהספר עדיין שלו, אלא שבעבר היה שלו. אתה רשאי לעשות בספר כרצונך.

אגב, אני מכיר את החסידות שציינת ולא נראה לי שמישהו מהחסידים היה משלם על הספר יותר מהמחיר הריאלי.

מקורות:

על פי הלכה יש לטעון לטובת הקונה שהמוכר קנה אותו מהבעלים וזאת מאחר ויש חזקה שכל מה שתחת ידי אדם הרי הוא שלו. עיין שו"ע חו"מ סי' רצז ועוד. בפרט שמצוי היום שיש מודעות בבתי כנסת שהגבאים רשאים למכור ספרים שיישארו וניתן להניח שבדרך זו הגיע הספר למכירה.