נגע במים המיועדים לנטילת ידיים

בס"ד,
ידוע שנזהרים שלא לטול ידיים אם הכניס את האצבע לתוך הכלי בנטילה של שחרית.
האם יש קפידא באדם שמכניס את האצבע לתוך הנטלא לפני נטילת ידיים של 'המוציא' ?

תשובה:

שלום רב

המים לא נטמאים אלא ם כן הם על ידיו בשעת נטילת ידים והם מים של נטילת ידים. אבל אם סתם אדם נגע במים שלא לצורך נטילה, אין בכך כלום. ראה רמ"א קס סעי' יא ובמגן אברהם שם. ולכן אם נטל ידים בפחות מרביעית הם נטמאים מידיו, או אם נגע בו אדם קודם שניגב ידיו. יש מחמירים, שאם הספל רטוב יש לנגבו, כיון שאתה בא במטרה ליטול ידים והמים האלו כבר נקראים מי נטילה ונטמאים מהידים, אבל העיקר לדינא שאין חובה לחשוש לכך, ראה ביאור הלכה סי' קסב ד"ה הנוטל.