מזגן בעונת מעבר בכולל בעלי בתים

בס"ד,
בכולל לבעלי בתים בטבריא ת"ו, בתאריך ח' מרחשון תשע"ז, כאשר מזג האוויר בחוץ היה כ26 מעלות. החל ויכוח האם להדליק מזגן או לכבות, מתוך 5 לומדים בחדר, 4 רצו מזגן והחמישי לא, מה לעשות, האם לכבות את המזגן או לא?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם אותו מתנגד חולה או מצונן והמזגן מפריע לו מאוד, אין להפעיל את המזגן. אבל אם גם מבחינתו זה רק עניין של נוחות, יש להתחשב בדעת הרוב בלבד.

מקורות:

עיין מאירי סנהדרין דף לב ע"ב שכתב "וכן כל כיוצא בה כל שאנו רואים שיכול לסבול העכוב ביותר ידחה מפני חברו וכן בריא מפני חולה וכל כיוצא בזה".