לשלוח לגן ילד שהיה לו אתמול חום

שלום הרב,

במעון ישנם תנאים "פורמליים" שאם למשל לילד היה חום יום לפני כן אסור להביא אותו לגן. או כאשר היה לו דלקת בעין וכד'.
בפועל הגננות מבינות שהעולם לא שחור לבן ויש פעמים שלילד היה מעט דלקת אך היום כבר הכל בסדר. האם יש בכך גניבת דעת שמביאים כך ילד לגן?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני מבין למה יש להתייחס לתנאים כפורמליים בלבד. מדובר בתנאים חשובים מאוד, כדי למנוע מלהדביק ילדים אחרים ח"ו, וברור שאסור לזלזל בהם. כמו כן, מצוי שאם שולחים ילד לגן מיד למחרת היום שהיה לו חום, החום יחזור אליו והטיפול בו יהיה קשה יותר.

השאלה יכולה להיות אם במידה שרופא בדק את הילד ואישר שהוא יכול לחזור לגן, האם ניתן לשלוח אותו? והתשובה היא כן.