צוואת רבינו יהודה החסיד בעניין סתימת חלון

בביתנו חדר גדול מאוד ועל הקיר החיצוני שבו נמצא חלון גדול מאוד, ממש על כל הקיר. החלטנו לבנות חדר קטן בתוך החדר הגדול, ולשם כך לסגור חצי מהחלון,
כך שבחדר הקטן לא יהיה חלון. מה דין הקיר הזה? מצד אחד, לא סתמנו את כל החלון בקיר הגדול, מצד שני בחלק הקיר שנמצא במחסן אין חלון.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אין בזה שום בעיה אם לא סתמתם את החלון לגמרי. היום נהוג שמשאירים חור קטן ביותר. ואתם משאירים חצי חלון, אז ברור שאין כל בעיה.