רכישת דירה מהליך פירוק שותפות של בני זוג

לכבוד הרב,
שאלה:
1. האם מותר לקנות דירה שבית המשפט חייב בעל כורחו למוכר הדירה נגד רצון של אחד מבני זוג בחוק ממשלה שפרק שותפות?
2. איזה עבירה יש?
3. מה הדין אם כבר קנית דירה כזה?
4. מה הדין בכסף של הקניין?
תזכו למצוות,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם זה שמסרב למכירת הדירה לא פנה לבית משפט, אלא דרש לדון בבית דין רבני ובעל כורחו נתבע בבית משפט, אסור לקנות את הדירה בניגוד להסכמתו. אם הוא עצמו פנה לבית משפט או הראה הסכמה להליך, יש סוברים שמהלכים שבית משפט עושה תקפים לגביו וממילא אין איסור לקנות את הדירה.

בדיעבד, יש לפצות את המסרב למכירת הדירה בכדי לקבל את הסכמתו.

מקורות:

אפשרויות פירוק שותפות לפי דין תורה מצומצמות ביחס למקובל בבתי משפט אזרחיים, כל שכן כאשר מדובר בבני זוג שיש לבעל זכויות אף בחלק של אשתו. עיין שו"ע חו"מ סי' קעו סעיף טו ושו"ע אבן העזר סי' פה.

לעניין תוקף פסק דין של בית משפט למי שהסכים לדון שם, עיין נתיבות סי' כו סק"ב.

הצטרף לדיון

תגובה 1