לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם הבעל יכול לאסור על אשתו שלא לשוחח עם פלוני?

האם בעל יכול לאסור על רב לדבר עם אשת הבעל כשהיא פונה אליו בעינייני שלום בית ?

תשובה:

שלום רב,

לא. הבעל אינו יכול לאסור על אשתו לשוחח עם איש. למרות שהבעל יכול לאסור על אשתו להתייחד עם אדם מסויים, אבל גם זה רק באופן שהוא חושד שזה עלול להביא אותם לידי זנות. אולם אם הוא מסכים שאין זה מביא אותם לידי כך אין בידו לאסור עליה.

ראה שו"ת בעל התניא (סי' כט), על פי ביאורו בדברי הבית שמואל (ס"ק יד) ופירש שכוונתו שהקינוי אינו מועיל אלא כשהוא חושדה בזנות ממש. וכ"כ בשו"ת בית דוד (להגר"ד טעביל, סי' כה), הובא דבריו בפתחי תשובה (סי' קעח ס"ק טו), שו"ת אבני נזר (סי' רלג אות ג), שו"ת בית יצחק (ח"ב סי' קכב), ושו"ת בית הלוי (ח"ב סי' מב ס"ק ד). וכן נראה במנחת חינוך (מצוה שסה ס"ק לב).

אבל דומני, שיש כאן איזה בעיה אחרת. אני לא מאמין שהשלום ישכון בבית אם לא יגיעו לאדם מוסכם שהוא זה שיסייע לכם להתקדם. אני לא יודע מה הבעיה ומהי עמדתך. אבל אם השאלה היא רק על מי להתייעץ אתם חייבים להשתדל להגיע לאדם מוסכם. אולם אם השאלה היא האם להתייעץ, אני מניח שכדאי לך להתפשר בסוגיה זו וללכת לייעוץ..

בהצלחה