אמירת תחנון ביום שמכניסים בו ספר תורה

בס"ד
ביום שבו מכניסים ס"ת חדש לבית כנסת אחר הצהריים/ערב האם יש לומר תחנון בבוקר? והאם יש מקור לא לומר תחנון למחרת בשחרית כאשר קוראים בספר התורה בפעם הראשונה כשנוכחים גם "חתני השמחה" בעלי ספר התורה?

תשובה:

שלום רב,

בילקוט יוסף נפילת אפים פרק כג הביא בשם אביו שלא לומר תחנון ביום שמכניסים בו ספר תורה. וכן הביא בפסקי תשובות סי' קלא עמוד עה. ויש שאכן כתבו שגם בשחרית לא אומרים תחנון, ראה בנטעי גבריאל פרק טז סעי' ט', אך נראה שהמנהג הוא לומר בשחרית כיון שעדיין לא התחילה השמחה. ויש שגם כתבו שלא אומרים תחנון ביום שקוראים בו לראשונה ראה  מה שהביא בספר ששון ויקר עמוד תנה.