איך קוראים שנים מקרא ואחד תרגום?

אים אני קורה כול יום בחומש והגעתי לשישי. עד שאני עושה שתיים מיקרא אז אני יכול ליקרוא עד שישי תפסוקים רק פעם אחת כיוון שכבר קראתי אותם פעם אחת משך השבוע

תשובה:

שלום רב

לכתחילה כדאי לעשות שנים מקרא באחת הדרכים שהובאו בפוסקים, או לקרוא פרשה פרשה [פתוחה וסתומה וכו'] או פסוק פסוק. בדרך שאתה מציע מסתבר שגם יוצאים ידי חובה בדיעבד, אבל היא אינה לכתחילה [ראה ערוך השולחן סי' רפה סעי' ז שנראה מדבריו שאין צורה אחת בלבד לקרוא שנים מקרא וניתן לקיים מצוה זו בדרכים שונות].

בהצלחה