זוג שנישאו באופן פרטי האם הם יכולים להנשא שוב ברבנות צורכי רישום?

שלום .אני רוצה לשאול האם אשה ואיש שהתחלנו אחרי גירושין על ידי דיין כדת וכדין .אך לא ברבנות .יכולים שוב לעשות תעז נישואין רק משום שהרבנות דורשת זאת ? האם זה מותר שיקדש אותה פעמיים כדת משה וישראל ? האם זו לא ברכה לבטלה ? האם זה ב?

תשובה:

שלום רב,

אני מקווה שהבנתי את השאלה היטב. אני מבין שמדובר בבני זוג גרושים שנישאו ע"י רב שקידש אותם ולא דרך הרבנות. ורוצים עכשיו להרשם כנשואים, ולצורך כך פנו לרבנות כדי להרשם כך, וברבנות דרשו מהם להנשא שוב כדת וכדין.

ברור שאסור, ואלו ברכות לבטלה. אתם צריכים להביא לבית הדין את העדים של הקידושין או לפחות את הרב של הקידושין שיעיד שאתם נשואים, ואז הם יאשרו לרשום אותכם כנשואים. אם יש בעיה, תוכלי לפנות שוב ובעז"ה אסייע לכם.

בהצלחה