הסדרת הנישואין בין בני זוג גרושים שחזרו לחיות ביחד

בהמשך לשאלה שכבר שאלתי-התגרשנו לפני שנה אך מאז הגירושים כמעט מיידית חזרנו להיות יחד כזוג לכל עניין מלבד מגורים משותפים. יש לנו שני ילדים מהנישואים. הבנתי שיש ספק לגט שלנו ובמידה וניפרד נצטרך להסדיר אותו. לצערי הוא לא מעוניין בהסדרת הזוגיות שלנו כדת וכדין גם אם נעבור לגור יחד. מה מעמדנו ההלכתי?
והאם אם הוא יקדש אותי בפני שני עדים נחשב כנשואים?

תשובה:

שלום רב,

בהחלט אם תפרדו שוב תצטרכי להסדיר שוב את הנושא של הגט. בנתיים את המעמד של ספק גרושה.

ברור שהעדיפות היא להסדיר את החזרה שלכם דרך הרבנות באופן מסודר, מדוע לא? אפשר לעשות הסכם לפני הנישואין כדי שבעלך לשעבר לא יירתע מ"סיבוב שני"…אתם לא בני זוג היחידים שחוזרים לאחר הגירושין. לפעמים הדשא של השני נראה טוב יותר, אבל בחוץ רואים שאין כמו בבית…

לבד לא כדאי לעשות קידושין. אתם צריכים לדעת כיצד עושים זאת, ובכל אופן צריכים עשרה בשביל הברכה.

אמנם בעבר עסקתי בנידון של זוג גרושים שחזרו לחיות ביחד תקופה ממושכת, ואח"כ מיסדו את הנישואין שלהם כדת וכדין והיה לי ספק האם צריכים ברכה או לא, מאחר שהם לפחות ספק נישואים כבר. והרב הראשי הגאון הרב דוד לאו בהיותו רבה של מודיעין שאל את מרן הגר"ע יוסף שהשיב לו שיש לברך את כל הברכות גם במקרה כזה.