ציד בשבת – הוצאת תוכי מהכלוב

שלום לרב
יש לי תוכי האם מותר לי להוציאו מהכלוב בשבת ולהכניסו חזרה לכלוב?
או שיש בזה בעיה משום ציד?
חשבתי שאולי בתוכי קצוץ כנפיים זה פחות ולא שייך ציד כי סוף סוף במילא לא יוכל לברוח אבל לתוכי שלי לא קיצצנו כנפיים והוא יכול לעוף יותר ממאה מטר או יותר.אז אולי אצלו בטוח יש ציד?

תודה מראש.ושבוע טוב!

תשובה:

שלום רב

תוכי כזה ודאי יש בו איסור ציד ואסור להוציא אותו בשבת מהכלוב. כאשר התוכי מבויית ויחזור לבד לכלוב שלו, נחלקו הדעות אם יש בזה איסור צידה, ומכל מקום אסור להחזיק אותו ביד משום איסור מוקצה.

ראה שו"ע סי' שטז סעי' יב ובמשנה ברורה שם.