כדור שניזוק בגדר במהלך משחק

שלום וברכה,
קבוצת תלמידים שיחקה בכדורגל תקין לחלוטין. הכדור נבעט על ידי אחד הילדים ופגע בבליטה בגדר שמחוץ למגרש ועקב כך יצא מכלל שימוש. האם נחשב הדבר מתה מחמת מלאכה ופטור שכן כך הא דרכו של משחק? (כאמור הכדור תקין לחלוטין) האם שונה ההלכה במצב שבעל הכדור משחק או לא?
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם לא היה שום דבר חריג במשחק של הילד, הוא אכן פטור (מספק) מדין מתה מחמת מלאכה. אינני מכיר את המשחק ויש לדעת אם מקרה שהכדור יוצא מחוץ למגרש הוא תקין, או נובע מרשלנות מסוימת.

מקורות:

תלוי במחלוקת הראשונים אם הפטור של 'מתה מחמת מלאכה' הוא רק במקרה שהחפץ השאול אינו תקין, או בכל נזק שמגיע כתוצאה מהשימוש. עיין עלון המשפט גליון 17 עמוד ג.