גנב מהגן בילדותו, כיצד יעשה תשובה

אדם בוגר שבילדותו גנב דברים קטנים כגון בובה מהגן כיצד ישוב בתשובה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הוא זוכר את זהות בעלת הגן (גן פרטי) ומה שגנב עדיין נמצא אצלו, יש להשיב לבעלת הגן. אם אין לו כבר את הבובה, יש סוברים שיש מדת חסידות להשיב את שווי הבובה כפי שהייתה בעת שגנב אותה. אם לא זוכר את זהות בעלת הגן ומה שגנב עדיין קיים, יש לשמור אותו עד שיבוא אליהו הנביא ויגלה את זהות הבעלים. אם הוא לא קיים, לא צריך לעשות כלום. אם מדובר בגן עירוני ומה שגנב עדיין קיים, יש להשיב לאותו גן או לגן אחר באותה עיר. ואם לא קיים, לא צריך לעשות כלום.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שמט סעיף ג ובפתחי תשובה שם סק"ב. במקרה שלא זוכר את הזהות, או שמדובר ברכוש ציבורי שאף אחד לא נפגע מהגניבה, אין עניין להשיב ממידת חסידות.