תפילין לגוי שמועמד לגיור

בס״ד

היי שלום! האם לקנות לגוי תפילין שרוצה מאוד מאוד לעבור גיור!! האם זה מותר?? אני לא יודעת!!

תשובה:

שלום רב

אסור לתת תפילין לגוי אפילו הוא מועמד לגיור, אלא אם כן נכתבו בשבילו.

מקורות:

ראשית עצם הנחת התפילין על ידי גוי אינה דבר פשוט, שכן כתב הרמב”ם (מלכים פרק י הלכה י): “בן נח שרצה לעשות מצוה משאר מצות התורה כדי לקבל שכר, אין מונעין אותו לעשותה כהלכתה, ואם הביא עולה מקבלין ממנו, נתן צדקה מקבלין ממנו, ויראה לי שנותנין אותה לעניי ישראל, הואיל והוא ניזון מישראל ומצוה עליהם להחיותו…” וכתב הרדב”ז : “ומ”מ במצות שצריכין קדושה וטהרה כגון תפילין ס”ת ומזוזה אני חוכך להחמיר שלא יניחו אותם לעשותן”.

ומכל מקום בזה כבר נהגו להקל, אלא שכאן יש בעיה נוספת, שכיון שהגוי אינו מצווה בתפילין, הנחתו נחשבת כמו הורדה בקדושה, ראה אגרות משה יו"ד ח"ב סי' ז.