נסיעה ברכב לכהנים בתוך שטח בית הקברות

האם מותר לכהן להכנס במכונית לבית קברות סגולה או בהר המנוחות וליסוע בדרכים הסלולות שבין הקברות?
אם יש הבדל כשהחלונות סגורים או לא?
יש מקומות בשבילים שאין מחיצה 10 טפחים והקברים סמוכים לדרך הסלולה.
תודה מראש לתשובתכם המעותדת!

תשובה:

שלום רב

הרכב עצמו נחשב אוהל שחוצץ, ואגב, אפילו לעבור עם הרכב על קבר עצמו, אף שלכתחילה יש להמנע המקל בזה יש לו על מי לסמוך.

כמובן יש להזהר לא לנסוע מתחת עץ שמאהיל על הקברים.

מקורות:

בשו”ת שואל ומשיב מהדו’ ג ח”ב סי’ מג, כתב שמותר לנסוע ברכבת הנוסעת על גבי מקום שיש בו קברים, דאף שאמרו שאוהל זרוק אינו נחשב אוהל, דבר שדרכו בכך כמו רכבת או אוטובוס שמיועדים לנסיעה, נחשבים אוהל. כמו כן הוסיף שלא אמרו שאוהל זרוק אינו אוהל אלא לענין המאהיל על המת עצמו ולא על המאהיל על אוהל המת. אולם ידוע שרבים חלקו על דבריו, ובס’ ארץ צבי סי’ צב כתב שאין להקל אלא אם יפרוס על ריצפת הרכבת נסרי עץ, שהרי פשוטי כלי עץ אינם מעבירים טומאה והם חוצצים. ויש שהחמירו גם באופן זה. וראה כאן בהרחבה בשיטות הפוסקים בענין זה, ובשעת הדחק אפשר להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחר בקשת מחילה ממע"כ אפילו אם יש צד להקל בשעה"ד [כולי האי ואולי כי יש הרבה מחמירין], חש אני צורך להעיר שאין לפרסם דבר כזה באתר לרבים ובפרט כשהשואל לא פירט שיש כאן צורך, וחכמים הזהרו בדבריכם וכו' קראתי זה מקרוב עובדא באדם אחד שבישל לכתחילה מאכלים בקצת שומן חזיר וכשנשאל על כך אמר ששאל להרב על מקרה שנפל קצת שומן חזיר במאכל, והרב ענה שאם יש ס' אין בעיה!