שמרטפות למחללי שבת

שלום רב,
האם מותר לי לעשות שמרטפות (בחינם,אין כסף)לאחיין, שהוריו מחללים שבת?.
(כי יכול להיות שבגלל הסיוע שלי, הם מתפנים לשלל עיסוקיהם, בין השאר גם עבודה בשכר),
או שזה לא מענייני?.

תשובה:

שלום רב

בודאי מותר לסייע להם ואף מצוה של חסד, אני בטוח שהם לא עושים עם הכסף שלהם רק עבירות… כמובן אם הם מבקשים שמרטפות בשבת כדי לנסוע עכשיו לים וכיוצא בזה אסור לסייע להם. אבל סתם שמרטפות ביום חול זה בסדר גמור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. טעות שנשמטה.. השאלה, כמובן על שמרט' בשבת…
    "האם מותר לי לעשות שמרטפות בשבת לאחיין, שהוריו..וכו'"?
    .
    (לא הייתי שואלת על חול,שאז אין לי בעיה=).
    רוב תודות.
    .

  2. נאמר הם מבקשים ממני שעתיים. במידה ואני לא יודעת מה הם יעשו בשעתיים אלו(ינוחו/יסעו), כי הם אינם שומרים בכללי, וזה בגדר ספק,
    (כדי שלא אהיה מסייעת לעוברי עבירה).