קפה מרשת חנויות שפתוחה בשבת

בדרך חזרה מטיול שנתי, עצרנו לתדלק ורכז השכבה רכש קפה מרשת חנויות שבתחנת הדלק קפה. דא עקא שרשת זו פתוחה בשבת ( הקפה כמובן עם חלב ישראל כשר). האם מותר לשתות?

תשובה:

שלום רב

אין איסור לקנות בחנות הפתוחה בשבת [ובלבד שהמוצרים כשרים]. כאשר יש לך אפשרות זמינה לקנות בחנות אחרת זה כדאי מאוד, כדי שלא לתת יד לחילול השבת, אבל אין בכך איסור של ממש, וכשאין לך כרגע משהו אחר זה מותר [החנות תשאר פתוחה בלאו הכי ואין כאן מסייע לדבר עבירה].